Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi Kapsamında Yüz Yüze İlk Yardım Semineri

Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi Kapsamında Yüz Yüze İlk Yardım Semineri

"Temel Eğitimde 10.000 Okul" Projesi kapsamında 07.10.2022 tarihinde okulumuz veli ve öğrencilerine yönelik yüz yüze ilk yardım semineri düzenlendi.

07.10.2022 180

    Milli Eğitim Bakanlığının  eğitim ortamlarını iyileştirmek, okullar arasındaki farklılıkları azaltarak fırsat eşitliğini sağlamak, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek, okul iklimini güçlendirmek ve okulun fiziki ortamlarının bakım, onarım ve donatım ihtiyaçlarını karşılayarak eğitimin niteliğini artırmak amacıyla  ''Temel Eğitimde 10.000 Okul" projesi başlatılmıştır. Bu proje kapsamında, ilk yardım kurslarının yanı sıra öğrenci ve velilere yönelik ilk yardım seminerleri düzenlenmesi planlanmıştır.Bu projede yer alan okulumuzda  , veli ve öğrencilerine yönelik 07/10/2002 tarihinde yüz yüze   ilk yardım seminerleri düzenlenmiştir. Seminer kapsamında  Nerede yaşadığımızın, o an nerede olduğumuzun bir önemi olmaksızın her an başımıza gelebilecek ilk yardım gerektirecek olaylar  karşısında nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgiler sunulmuş ve bazı acil müdahaller uygulamalı olarak anlatılmıştır.İlk yardım gerektiren durumlarda nasıl davranacağımızı  bilmek, şüphesiz bizi bir adım öne taşıyacaktır. Genel olarak baktığımızda ilk yardım, hayat kurtarmaya ya da olası tehlikeleri en aza indirgemeye yönelik bir işlemdir ve öneminin geniş kitleler tarafından bilinmesi gerekmektedir.

    İnsanlığa sağlıklı ve huzurlu bir yaşam kalitesi sunmak, başımıza gelebilecek her türlü  kaza ve yaralanmalardan sağ kalımı arttırmak ve kalıcı sakatlanmaları minimum seviyeye indirebilmek için ilk yardım eğitimi  tüm dünyada yaygınlaştırılmalı ve önemi vurgulanmalıdır. Kazanın gerçekleştiği yerde bireylere ilk beş dakika içerisinde uygulanması mümkün olan etkili bir ilk yardım müdahalesi ile ölümlerin hemen hemen yarısını önlemek mümkün olacaktır. Bu durum ilk yardımın insan hayatı için ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

07-10-202207-10-2022