12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ

12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de kabul edilen; Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımız, Milletin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir.

19.03.2024 67

İstiklal Marşımız ayrıca milli mücadelenin ve milli iradenin hiçbir kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü ve kararlı olduğunun sesi olmuştur.

Gelecek nesillere Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ve istikbal adımlarını İstiklal Marşı ile en iyi şekilde anlatan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, her kelimesinde milletimize ait kutsal ve kadim değerleri bizlere miras bırakmıştır.

"Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın." diyen Mehmet Akif, İstiklal Marşı'nı kahraman ordumuza ithaf etmiş ve bütün şiirlerinin yer aldığı Safahat adlı kitabına koymayarak bu şiirin kendisine ait olmadığını Türk Milletinin eseri olduğunu belirtmiştir.