BAKANIMIZ SAYIN YUSUF TEKİN'İN KALEMİNDEN

BAKANIMIZ SAYIN YUSUF TEKİN'İN KALEMİNDEN "MİLLÎ BİR MESELE OLARAK MAARİF MODELİ

BAKANIMIZ SAYIN YUSUF TEKİN, "MİLLÎ BİR MESELE OLARAK MAARİF MODELİ" BAŞLIKLI YAZI KALEME ALDI

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, Star Gazetesi'nin fikir eki "Açık Görüş" için "Millî Bir Mesele Olarak Maarif Modeli" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

13.03.2025 44

Millî bir mesele olarak Maarif Modeli

Gayemiz yetkin ve erdemli insan hedefine, ruh ve beden bütünlüğünü sağlayarak erişmektir. Sorgulayıcı, üretken, bilge, cesaretli, merhametli, vatansever, ahlaklı, estetik, sağlıklı, iradeli olarak tasnif edilmiş karakter, esasen tüm çözümlerin anahtarıdır. Kişiler arasındaki manevi bağları kuvvetlendirmek, her alanda kalkınmayı sürdürmek ve iç cephemizi tahkim etmek, ancak bunların kazanılması ile gerçekleşebilir.

 

Prof. Dr. Yusuf Tekin/ Milli Eğitim Bakanı

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, eğitim-kültür, eğitim-nesil ilişkisi, Millî Eğitim Akademisi, mülakatlar, eğitimin paydaşları, öğrenci çalıştayları eğitimin yoğun gündemi arasında. Şüphe yok ki bu konular arasında ağırlığı en fazla olanı aynı zamanda bir perspektif de sunan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'dir. Son 22 yılda eğitim alanında uluslararası göstergelerde de karşılığını bulan devasa adımlar atıldı. Bilhassa fiziki alt yapı, insan kaynağının zenginleştirilmesi ve teknolojinin yoğun kullanımı gibi konular, taraflı tarafsız herkes tarafından kabul edilmesi gereken önemli dönüşüm adımları. Atılan bu alt yapı adımlarının tamamlayıcı unsuru olarak uzun süreli bir çalışmanın akabinde hayata geçirdiğimiz Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ise bu bütünselliği tezyin edici nitelikte.

 

Şu var ki; toplumun tamamının ilişkilendirilebildiği ve fikir beyan ettiği bir alan olması zaviyesinden bakıldığında, eğitim alanında istisnasız atılan her adım gündemin bir anda en sıcak unsurlarından biri olabiliyor. Bir kesim hararetle desteklerken, başka bir kesim ise aynı hararetle eleştirel yaklaşabiliyor. Bu durumda önümüzde iki yol beliriyor. İlki karar verme süreçlerini sağlıklı bir biçimde işlettikten sonra doğru bildiklerinizi yapmak. Bu ülkenin çocuklarını, gençlerini, ülkemizin geleceğini sağlam yetiştirmek için doğru adımlar atmayı fasılasız bir şekilde sürdürmek. İkincisi, sadece kendinizi düşünüp etrafa hoş görünmek, sorunları ötelemek, tartışma dışı kalacağınızı düşünerek hareket etmek... Bu açıdan bakıldığında doğru bilinenleri yapmayı içeren Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli zor olana talip olmaktır.

 

https://ankara.meb.gov.tr/www/bakanimiz-sayin-yusuf-tekinin-kaleminden-mill-bir-mesele-olarak-maarif-modeli/icerik/2439